REPORTAGES LIEFHEBBERS NAAM = N

- Reportages van Oost-Vlaamse kampioenen en winnaars van Nationale en Provinciale wedstrijden
- Kampioenenvieringen
Plaats reactie
MarcRousseau
Site Admin
Berichten: 121
Lid geworden op: 31-01-2018 15:52

REPORTAGES LIEFHEBBERS NAAM = N

Bericht door MarcRousseau » 05-03-2018 12:10

Hier vindt u alle liefhebbers waarvan de naam begint met de lette = N
Copywrit alle rights reserved (c) MR

MarcRousseau
Site Admin
Berichten: 121
Lid geworden op: 31-01-2018 15:52

Team Noël-Willockx (Baasrode): 1e Prov Argenton II jonge Dui

Bericht door MarcRousseau » 16-03-2018 18:24

Afbeelding

Baasrode bij Dendermonde is de thuishaven van Eddy Noël, beter bekend als verantwoordelijke Matador Belgium. Eddy speelt eigenlijk sinds 2013 terug op eigen benen, na een periode van compagnon, tandemlid bij:Van Houcke-Noël: Nico Van Muylder-Noël te Buggenhout en Vandenabeel-Noël –Willockx in Lebbeke. Vermelde hokken bestaan nu nog en doen het zeer goed binnen het segment van zware halve fond.
Eddy Noël is zoals waarschijnlijk weinig duivenmelkers weten gestart als 12 jarige, bij zijn grootvader. Van thuis uit mocht hij enkel kweken. Eddy was leergierig en probeerde via het aannemen van duiven de betere duif aan te voelen bij de betere liefhebbers in zijn club. Om het in een boutade uit te drukken is Eddy van mening dat alles draait rond de goede duif. Zoals hij het perfect kan verwoorden: bestaan er geen geheimen in de duivensport. Met een beetje ondervinding komt men er al gauw achter welke duiven medicatiehuisjes zijn en welke niet. Gewoon door een keiharde selectie door te voeren kan men het kaf van het koren scheiden. Gezondheid en klasse gaan vaak hand in hand en dit is zeker het key issue waar het gaat.
Superstart met duiven van Santens gebroeders Oudenaarde en Raoul Verstraete Oostakker

Afbeelding
BE92-4370118 Dé Crack basiskwekers uit de Pasport Santens x moeder 1ste Nationaal Narbonne en Sissi Verstraete, geven tot in de 7de generatie toppers

Bij Louis Van Paesschen werd regelmatig contact opgenomen in de beginperiode, gewoonweg omdat Louis keigoede duiven had op de vitesse tot de zware halve fond. Na veel aandringen kwam Louis de duiven selecteren en je kunt het raden, een handvol duifjes overleefden de selectie. Na een poosje kan Eddy kon toch wel beslag leggen op een 10-tal jonge Van Paesschen duifjes, alsook vaak een wegvliegertje die Louis niet meer wou, kon Eddy meenemen om samen met nog andere een stammetje te bouwen.
Aan die duifjes moest echt niks worden gedaan, ja echte natuurduifjes die echt hun prijzen bij elkaar vlogen zonder veel ommezien. Eddy wist als geen ander via het werkje van wijlen Eward Baeten:” met Jonge duivenspelen” welke medicatie er moest worden gegeven. Maar echt op de keper beschouwd was dit alles voor niks. Als je geen goede duiven hebt, dan zal het zeker niet lukken.
De grote doorbraak werd gemaakt met de aankoop van een duif van de gebroeders Santens uit Oudenaarde, die werd aangeschat in een openbare verkoping. Nu wil het lot dat deze Santens op een duivinnetje, origine Raoul Verstraete uit Oostakker en uit deze openbare verkoop, verliefd geraakt welke tot op heden tot in de 7de generatie zeer goede vliegers geeft. Het ware vooral de doffers uit de “118” maal “970” die prijzenpakkers waren. Later bleken ook de duivinnen bij Domien hun kwaliteiten via de genen door te geven.
Naast deze topduiven, werden supers aangeschaft van Roger Dellelio uit Vilvoorde, een homogene stam van karakter duiven, die ieder jaar goed waren voor 60 overwinningen.
De laatste jaren is de inbreng van de Kaasboeren wel bepalend samen met de hiervoor vermelde tophokken.
Inderdaad, per 19 augustus realiseerde Eddy 1ste en 2de provinciaal Argenton van 4.235 jonge duiven. Daarenboven 1ste provinciaal van 657 jaarse duiven.

Voederen en vice versa bij Eddy Noel
De meest fundamentele wijzigingen het laatste decennium is volgens Eddy zeker de samenstellingen van het voeder. Volgens Eddy is gezond voeder de allereerste vereiste, pas dan hebben de duiven eigenlijk geen bijproducten nodig. Anders is het gesteld als men eenzijdig voedert, dan hebben de duiven iets nodig.
Voederen in de duivensport, kan zoals in de wielrennerij worden uitgerekend, waarbij we als voorbeeld een Alpenrit in de Ronde van Frankrijk nemen waar zo’n 9.000kilokaloriën moeten worden ingenomen door de renners, willen ze zonder problemen over de cols geraken. In de duivensport is dit net hetzelfde. We zijn in staat de hoeveelheid voeder theoretisch te benaderen, door de duif mee te geven wat wordt ondersteld ze zal moeten vliegen.
Bijvoorbeeld: een 8uren durende Limogesvlucht en als men daarenboven weet dat een duif 3grm vet verbruikt per uur, er drie maal 8 gram vet zal moeten worden gevoederd. Dit is inderdaad puur theoretisch, want het weer kan omkeren en vlucht kan 6 uren duren. Hierdoor is de tank bij thuiskomst niet volledig leeg en dit wordt mee genomen in het voederplan voor de volgende week. Met dit in het achterhoofd lezen we vaak dat in de huidige context zelfs doffers bijna ieder week op reis gaan. De duiven kunnen het aan of juist niet en dit moeten de duivenliefhebbers zelf aanvoelen. In de duivenliefhebberij komt wat feeling kijken, kortom omgaan met de duiven, de duiventaal spreken. Het zijn de duiven die liefhebber maken, wie hij is en niet andersom! Bijkomend zijn er natuurlijk elementen zoals het hok, dat in principe goed moet zijn.
Er moet worden nagedacht om de lucht- of instroom die koude met zich meebrengt. Indien alle zaken zoals het voederen en het hok prefect op mekaar zijn afgesteld dan komt finaal de kwaliteit van de duiven naar boven en over dit moet we met z’n allen goed nadenken en goede duiven aanschaffen. Daar ligt de uitdaging, we weten het , maar soms doen we echt niet het nodig. Met duiven moet je echt gaan slapen en eten en als men slaapt moet men erover dromen. Binnen deze contouren spelen bijvoorbeeld Benny Steveninck uit het aangrenzende Hamme en de concurrenten weten maar al te goed hoe deze man uitpakt met zijn duiven.

2 provinciale overwinningen in hetzelfde weekend

Dit is knap moet ik eerlijk bekennen, maar uiteraard ook geen toeval als je weet dat Eddy Noël uitstekende rassen heeft die zeker complementair zijn aan het oude ras, met name: Gaston Van De Wouwer, Pipa Pec 'New Freddy', Bart Geerinckx, Houben, Gaby Vandenabeele, Marcel Aelbrecht, P & J Roziers , Rudi De Saer, Verreckt-Ariën en J & J Engels.
1ste Provinciaal Argenton met BE16-6132404 'Golden Nafi'

Afbeelding
Hier Golden Nafi >>
Klik hierna link voor de pedigree van 'Golden Nafi'

Afbeelding
1 ste Provinciaal Argenton BE15-4046110 'Celar'

Klik hier voor de pedigree van 'Celar' BE15-4046110
http://www.teamnoel-willockx.com/conten ... D_3564.jpg


Klik hier voor de pedigree van 'Celar' BE15-4046110
Resultaten Argenton ( 530km)
Club : 264 jongen – 1-2-3-5-6-7-12-13-14-18-20-22-26, Samenspel 1.251 jongen – 1-2-6-14-18-21-38-40-41-53;
Provinciaal 4.235 jongen: 1-2-9-28-33-39-1-96-98;
Nationaal 19.592 jongen 15-17-84-250-283-306, Jaarse Duiven : 657 jaarse 1ste , Nationaal 4.582 jaarse 11de met 1 mee.



Eddy met 'Celar' BE15-4046110 1ste provinciaal Argenton II

Geen medicatiebakken maar sterke soort goeie vliegduiven inbrengen

We horen het Eddy Noel graag vertellen en hij heeft op de keper beschouwd nog gelijk ook. In ons gesprek herhaalt hij deze zinsnede regelmatig. Voederen en begeleiden, okee het is niet meer zoals voorheen en we moeten nadenken welke opdrachten we onze dieren willen laten vliegen. Maar het blijft steeds draaien rond goeie vliegers met een uitmuntende weerstand tegen de meest uiteenlopende ziekten. Het is precies uit deze dieren dat we het moeten kweken. Selectie en oriëntatie is inderdaad het kernwoord in onze reportage.
Eddy Noel heeft in het verleden reeds in samenspel gespeeld, nu wordt zoals vroeger alles terug in het werk gesteld om binnen zijn eigen stekkie de hokken aan te pakken en te pimpen tot luchtige hokken waarin de basis van de Santens en Verstraete 118, aangevuld met andere toppers ten volle kunnen kweken en vliegen met nationale topuitslagen als resultaat.[/url]

Plaats reactie